V kežmarskej firme Oktan sa v nádrži vznietili benzínové výpary

29.10.2007 Kežmarok

Kežmarok 29. októbra (TASR) - Trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia začal policajný vyšetrovateľ v súvislosti s dnešným požiarom v kežmarskej firme Oktan.
Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová, benzínové výpary sa vznietili vo vnútri nádrže, plameň vyšľahol cez poistný ventil a rozšíril sa do okolia.
Z bezpečnostných dôvodov evakuovali Združenú strednú umeleckú školu, ktorú navštevuje 250 žiakov.
Dvaja muži utrpeli pri požiari popáleniny. Na mieste zasahovali záchranári zo staníc Záchrannej zdravotnej služby v Kežmarku a Spišskej Belej. \"Pacienta s popáleninami II. a III. stupňa na tvári a dolných končatinách sme ošetrili a transportovali do popradskej nemocnice, \" informoval vedúci zásahového tímu MUDr. Ján Hencel z Emergency Medical Service. Išlo o pracovníka firmy Oktan, ktorého následne previezli na špecializované pracovisko popálenín do Košíc.
Colníka s popáleninami I. a II. stupňa záchranári ošetrili a previezli na chirurgické oddelenie kežmarskej nemocnice. Podľa záchranárov muži nejavili známky popálenia dýchacích ciest.
Pri zásahu bol ľahko zranený aj jeden z hasičov, ktorého ošetrili na mieste.
Požiar lokalizovali hasiči z Kežmarku a Popradu.
 

Vyberte región